Upravo sam imala predivno iskustvo pripremajući obrok za sledeću nedelju i biće mi zadovoljstvo da ga podelim sa Vama. Kao što znate, ako ste već pročitali moj prethodni tekst, ja na pripremu hrane ne odvajam više od pet minuta, nadam se da će i Vama ovo značiti, i da ćete prešavši na ovaj način ishrane imati mnogo više vremena za sebe i svoje bližnje. Ni jedna žena ne zaslužuje da provede život pored šporeta, niti je rođena u sudoperi, nego da bude pametna, lepa, da se parfemiše presvlači i šminka :)
Nego dosta više sa feminizmom, da pređemo na hranu. Ova salata u mom meniju čini više od pola ručka ili celu večeru.
Pribor: Vaš secko, ja to zovem blender za povrće ( baš malopre sam pogledala, moj je marke Ema, iskreno ne razumem se ali mali i to je velika prednost jer odlično služi za pravljenje butera i ima više funkcija, može da bude secko, mikser i ono za pravljenje majoneza), evo slike kako (slično) treba da izgleda.
Trebaće Vam i ljuštilica za cveklu i posuda za salatu.
Sastojci (količina zavisi od toga za koji vremenski period i za koliko osoba spremate). Moja količina će trajati dva dana:
Jedna veća glavica cvekle
Desetak maslina bez koščica
Paprika iz turšije (ja sam koristila onu peckanu i peglanu), Vi možete uzeti koju imate, samo se pobrinite da ne bude u njoj vode. Količinski tri veće ili više manjih.
Postupak pripreme:
Svaki od sastojaka ubacite u secko posebno da bi se lepo izblendalo. Cveklu prethodno očistite. Jedan za drugim ih stavljajte u činiju i dobro promešajte. Neće biti potrebno da dodajete bilo šta od začina jer salata ima kiselost od turšije i masline joj daju slan ukus i predivan miris. Uživajte u ovom sočnom zalogaju. Prijatno! :)
Nego dosta više sa feminizmom, da pređemo na hranu. Ova salata u mom meniju čini više od pola ručka ili celu večeru.
Pribor: Vaš secko, ja to zovem blender za povrće ( baš malopre sam pogledala, moj je marke Ema, iskreno ne razumem se ali mali i to je velika prednost jer odlično služi za pravljenje butera i ima više funkcija, može da bude secko, mikser i ono za pravljenje majoneza), evo slike kako (slično) treba da izgleda.
Trebaće Vam i ljuštilica za cveklu i posuda za salatu.
Sastojci (količina zavisi od toga za koji vremenski period i za koliko osoba spremate). Moja količina će trajati dva dana:
Jedna veća glavica cvekle
Desetak maslina bez koščica
Paprika iz turšije (ja sam koristila onu peckanu i peglanu), Vi možete uzeti koju imate, samo se pobrinite da ne bude u njoj vode. Količinski tri veće ili više manjih.
Postupak pripreme:
Svaki od sastojaka ubacite u secko posebno da bi se lepo izblendalo. Cveklu prethodno očistite. Jedan za drugim ih stavljajte u činiju i dobro promešajte. Neće biti potrebno da dodajete bilo šta od začina jer salata ima kiselost od turšije i masline joj daju slan ukus i predivan miris. Uživajte u ovom sočnom zalogaju. Prijatno! :)


Нема коментара:
Постави коментар